Спеціальні потреби

Джон Керрі мав зустріч з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом


Державний секретар США Джон Керрі мав зустріч з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом. Зустріч відбулася в час, коли наближається термін підписання угоди щодо іранської ядерної програми.

Всокопоставлений службовець Держдепартаменту заявив, що метою зустрічі у Відні було перевірити, чи ще можна зробити поступ». Керрі хотів мати вичерпну розмову, щоб довідатися, наскільки Іран готовий «зробити важливий вибір, який він повинен зробити».

У неділю, перед цілоденними переговорами, які закінчилися без досягнення угоди, Керрі заявив, що «залишаються значні прогалини перед тим, як може бути досягнута угода між Іраном і групою шести найвпливовіших країн світу».

Міністр закордонних справ Ірану закликав обидві сторони вести переговори у добрій вірі.

Іран і п’ять постійних членів Ради Безпеки ООН та Німеччина протягом багатьох місяців намагаються досягти угоди для запевнення, що іранська ядерна програма мирного призначення. У заміну Іран хоче скасування міжнародних санкцій, які негативно позначились на його економіці.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG