Спеціальні потреби

Гейґел: США зроблять усе, щоб Іран не мав ядерної зброї


Прес-конференція в Єрусалимі. Чак Гейґел (л) і Беньямін Нетаньягу
Прес-конференція в Єрусалимі. Чак Гейґел (л) і Беньямін Нетаньягу
Міністр оборони США Чак Гейґел заявив, що Вашингтон зробить усе можливе, щоб Іран не виготовив ядерної зброї. Він зробив таку заяву в час переговорів у Відні між Іраном і впливовими країнами світу.

Гейґел зробив таку обіцянку під час зустрічі в Єрусалимі з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу, який скептично оцінює переговори в справі іранської ядерної програми. Нетаньягу заявив, що Іран намагається «ввести в оману міжнародну громадськість».

Керівник Пентагону запевнив ізраїльського прем’єр-міністра та ізраїльтян, що Сполучені Штати і далі віддані справі, що Іран не матиме ядерної зброї.

У цей час у Відні відбувається вже четвертий раунд переговорів, метою яких є остаточне опрацювання угоди про скорочення іранської ядерної програми в заміну на пом’якшення санкцій проти Ісламської республіки. На переговорах представлені Сполучені Штати, Франція, Німеччина, Великобританія, Китай і Росія. Вони розраховують, що угоду буде досягнуто до 20 липня.

Протягом уже довгого часу західні країни занепокоєні, що справжньою метою Тегерана є виготовити ядерну зброю. Іран заперечує це звинувачення і наполягає, що його ядерна програма мирного призначення – виготовлення електроенергії і застосування в медицині.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG