Спеціальні потреби

Іран і провідні держави світу намагаються досягти постійної ядерної угоди


Кетрін Ештон і Джавад Заріф на переговорах у Відні
Кетрін Ештон і Джавад Заріф на переговорах у Відні
Групи експертів з Ірану та впливових країн світу мають треті з черги наради, щоб опрацювати всеохопну угоду, що має запевнити, що ядерна програма Ірану матиме мирний характер.

Міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф і верховний комісар Європейського Союзу з питань закордонних справ і безпеки Кетрін Ештон, які є головними представниками на переговорах, очолили відкриття розмов у вівторок у Відні.

Вони хочуть досягти постійної угоди до кінця липня. Поточні переговори є продовженням праці після досягнення тимчасової угоди торік.

Згідно з тимчасовою домовленістю, Іран погодився обмежити більшість спірної ядерної діяльності, тоді як група країн – Сполучені Штати, Великобританія, Китай, Франція Росія і Німеччина – пом’якшила деякі санкції проти Ірану.

Обидві сторони заявили, що наступного місяця вони хочуть розпочати працю над постійною угодою щодо ядерної програми Ірану.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG