Спеціальні потреби

Криза в Україні кидає тінь на іранські ядерні переговори


Кетрін Ештон і Джавад Заріф
Кетрін Ештон і Джавад Заріф
Представники Ірану та шести великодержав розпочали новий раунд ядерних переговорів у час, коли дедалі більше напруження між Заходом і Росією кидає тінь на хід переговорів.

Найновіший раунд розпочався у вівторок у Відні після того, що представник Європейського Союзу назвав «конструктивною» зустріч Кетрін Ештон з міністром закордонних справ Ірану Мохаммадом Джавадом Заріфом.

Опісля всі делегації розпочали розмови, які, як передбачається, закінчаться в пізніх годинах у середу.

Хоча переговори не мають прямого зв’язку з Україною, їх успіх залежить від солідарності між – з одного боку – США, Росією, Китаєм, Великобританією, Францією і Німеччиного – та Іраном з другого. Ці країни погрожують Ірану жорсткими санкціями, якщо він не обмежить своєї ядерної програми.

Обізнані з ходом переговорів експерти визнають, що коли Росія дасть ознаки послаблення співтробітництва з країнами Заходу, це зменшить тиск на Іран, щоб піти на поступки.

Захід запідозрює, що Іран має намір використати програму збагачення урану для виготовлення ядерної зброї, хоча Тегеран заперечує це звинувачення.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG