Спеціальні потреби

Президент Афганістану прибуде з візитом до Сполучених Штатів


Президент Афганістану Гамід Карзай перебуває в дорозі до Сполучених Штатів, де проведе розмови про майбутнє своєї країни після того, як наступного року американські бойові частини залишать Афганістан.

Під час триденного візиту Карзай матиме зустріч з президентом Бараком Обамою та іншими високопоставленими американськими особами.

Згідно з передбаченнями, розмови зосереджуватимуться на питаннях безпеки, економіки і політичних змін, технічного забезпечення і зміцнення афганських збройних сил, спроб вести мирні переговори з очоленими Талібаном повстанцями і двосторонньої угоди щодо безпеки між Афганістаном і Сполученими Штатами.

Американські та афганські офіційні особи обмірковують, скільки американського військового персоналу залишиться в Афганістані після того, як наступного року міжнародні бойові сили залишать країну.

У цей час в Афганістані перебуває приблизно 68 тисяч американських військовослужбовців. Військові офіційні особи закликають до того, щоб у регіоні залишилося до 15 тисяч військових після 2014 року для навчання афганських військовослужбовців і боротьби з терористами.

Перед відбуттям до США Карзай мав зустріч у Кабулі з делегацією американських сенаторів. Його офіс опісля повідомив, що під час зустрічі обговорювалися питання договору про безпеку між обома країнами і мирний процес в Афганістані.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG