Спеціальні потреби

Вибухи у посольствах у Римі поранили двох осіб


Італійські пожежники перед посольством Шваейцарії
Італійські пожежники перед посольством Шваейцарії

У посольствах Швейцарії і Чилі в Римі вибухнули пакунки. Двоє людей отримало поранення.

У першому інциденті, який стався в четвер у посольстві Швейцарії, службовець, який відкривав пакунок, був серйозно поранений в обидві руки. Другий вибух стався кілька годин пізніше в посольстві Чилі. Одна особа отримала поранення.

Тимчасом італійське інформаційне агентство ANSA повідомило, що підозрілий пакет знайдено також у посольстві України.

Міністр закордонних справ Італії Франко Фраттіні назвав атаку на посольство Швейцарії «жалюгідним актом насильства» і висловив солідарність своєї країни зі службовцями посольства. Поки що невідомо, кому був адресований пакунок.

Службовця швейцарського посольства доставлено до лікарні, а на територію посольства прибули пожежники та поліція для проведення слідства в справі вибуху.

Вибухи сталися серед дедалі більшого занепокоєння в Європі про можливість атак у святковий час після недавньої самогубної атаки у Стокгольмі і арештів цього тижня у Великобританії 12 осіб, запідозрених у тероризмі.

Однак міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що вибухи нагадують дії «дуже насильницьких» груп анархістів, які присутні також в Іспанії і Греції.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG