Спеціальні потреби

Егуд Барак: необхідно зменшити напруження з Туреччиною


Рейд ізраїльських командос на турецьке судно
Рейд ізраїльських командос на турецьке судно

Міністр оборони Ізраїлю заявив у понеділок, що зменшення напруження у відносинах з Туреччино вийде на користь Ізраїлеві.

Він зробив цю заяву у відповідь на коментарі міністра закордонних справ Авігдора Лібермана, зроблені в неділю, в яких він відкинув вимоги з боку Туреччини, щоб Ізраїль вибачився за атаку на турецьке судно у травні, коли загинуло дев’ятеро людей.

Ліберман заявив на зібранні в неділю у Єрусалимі, що це Туреччина повинна вибачитись перед Ізраїлем – як він сказав « за підтримку тероризму».

Судно «Маві Мармара» здійснювало рейс до сектора Газа з поставками допомоги, коли на нього здійснили рейд ізраїльські командос.

Ізраїль заявив, що Туреччина намагалася прорвати блокаду сектора Газа і що його солдати відкрили вогонь у самообороні. В інциденті загинуло восьмеро турків і один американець турецького походження.

Цього місяця турецькі та ізраїльські дипломати мали розмови в Женеві для врегулювання суперечки, але на них не зроблено більшого поступу.

Егуд Барак заявив, що його Партія праці віддана справі розрядження напруження у відносинах з Туреччиною.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG