Спеціальні потреби

Великобританія і Франція викликали послів Ізраїлю з приводу планів про побудовиу нових поселень


Уряди Великобританії і Франції викликали ізраїльських послів у цих країнах, щоб висловити їм незадоволення з приводу рішення Ізраїлю про побудову житлових будинків у спірному районі неподалік Східного Єрусалима.

Ізраїль затвердив планування можливої побудови трьох тисяч будинків для євреїв в пустинному районі, які поєднали б Східний Єрусалим з головним єврейським поселенням на Західному Березі.

Ці заходи Великобританія і Франція зробили після раніших закликів обох країн, а також Сполучених Штатів і генерального секретаря Пан Гі Муна до Ізраїлю, щоб він скасував ці плани.

Пан Гі Мун назвав ці плани «майже смертельним ударом» по шансах встановити мир між ізраїльтяними і палестинцями. Він також сказав, що це ризикує «повним відрізанням» Східного Єрусалима від решти Західного Берега.

Палестинці бажають, щоб Східний Єрусалим був столицею їх незалежної держави, яка включатиме Західний Берег. Ізраїлю окупує ці території від Близькосхідної війни 1967 року і вважає східний сектор Єрусалима частиною «об’єднаної» столиці Ізраїлю.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG