Спеціальні потреби

Уже шостий день поспіль ізраїльські війська атакують сектор Газа


Ізраїльська повітряна операція з метою покладення краю ракетному обстрілу Ізраїлю з території сектора Газа триває вже шостий день. За повідомленням палестинських медиків, у результаті ізраїльських повітряних ударів лише в понеділок загинуло щонайменше 10 людей.

Від середи, коли Ізраїль розпочав кампанію проти палестинських екстремістів, загинуло щонайменше 87 палестинців, тоді які від палестинських ракетних атак загибло троє ізраїльських цивільних.

Палестинське екстремістське угруповання Ісламський джихад повідомило, що від ізраїльського повітряного удару на медійний центр у Газі загинув один з високопоставлених командирів військового крила цього угруповання – Бригад аль-Кудс. Це вдруге на за два дні ізраїльські збройні сили атакували цей будинок.

Тимчасом у Каїрі продовжуються переговори з метою досягнення перемир’я між обома сторонами. Однак лідер угруповання Гамас на вигнанні Халед Мешаал заявив, що базоване в Газі екстремістське угруповання не прийме ізраїльських умов. Він додав, що обидві сторони можуть погодитись на перемир’я, але можлива також ескалація конфлікту.

Ізраїльскі збройні сили заявили, що протягом ночі вони обстріляли 80 об’єктів у секторі Газа, включно з кількома відділеннями поліції ісламістського угруповання Гамас, підземними місцями для запуску ракет і тунелями, якими користуються екстремісти.

За повідомленнями, в понеділок вистрелено на Ізраїль кілька ракет, і що від початку наступальної операції ізраїльська оборонна система «Залізний купол» перехопила понад 300 ракет.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG