Спеціальні потреби

Ізраїль: на переговорах з Гамасом не досягнуто поступу


Представники Ізраїлю заявили, що на переговорах з угрупованням Гамас, які відбуваються за посередництвом Єгипту, не досягнуто жодного поступу. Метою переговорів є покласти край сутичкам у секторі Газа.

Таку заяву зробив висосокопоставлений представник Ізраїлю у вівторок – другого дня 72-годинного припинення вогню, яке, за всіма ознаками, втримується.

Представники Ізраїлю і угруповання Гамас ведуть непрямі переговори в Каїрі, щоб досягти постійного припинення насильства.

Різниці думок між обома сторонами і далі великі, але і палестинці, і ізраїльтяни висловлюють надію на те, що вдасться зробити поступ.

Гамас закликає до повного закінчення ізраїльсько-єгипетської блокади, яка унеможливлює палестинцям виїзд із Сектора Газа і спричинила, що більшість його населення залежить від гуманітарної допомогти.

Ізраїль твердить, що не пом’якшить обмежень, якщо не може запевнити демілітаризації угруповання Гамас, який останніми тижнями запустив тисячі ракет на територію Ізраїлю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG