Спеціальні потреби

Ізраїльтяни і палестинці ведуть переговори про припинення вогню


Після ізраїльського повітряного удару
Після ізраїльського повітряного удару

Ізраїль і палестинці розпочали в Каїрі нові переговори з метою досягнення угоди про постійне перемир’я, щоб припинити бої у Секторі Газа. Найновіше триденне перемир’я протривало до понеділка. Єгипет є посередником на непрямих переговорах між суперницькими сторонами. У результаті ціломісячного збройного конфлікту загинуло понад 2000 людей.

Представник угруповання Гамас, яке керує Сектором Газа, Самі Абу Зурі назвав переговори «останнім шансом» для досягнення угоди. Ізраїльська сторона не веде прямих переговорів з палестинською делегацією, тому що до її складу входить Гамас, яке ізраїльська сторона вважає терористичною організацією.

Коли розпочалися переговори, у Секторі Газа відкрито крамниці і бізнеси. Мешканці, які перебували в бомбосховищах, повернулися до своїх домів. Однак чимало із них побачили, що після ізраїльських повітряних ударів будинки або зовсім зруйновані, або серйозно пошкоджені.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав припинення вогню і висловив надію, що Ізраїль і Гамас можуть погодитись на припинення конфлікту задля добра всіх цивільних.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG