Спеціальні потреби

Рада Безпеки ООН закликала до негайного припинення вогню в Газі


Рада Безпеки ООН ухвалила заяву голови на підтримку «негайного і безумовного» гуманітарного припинення вогню між Ізраїлем та угрупованням Гамас.

Заява, яку представлено на засіданні в ніч на понеділок, закликає обидві сторони конфлікту зробити кроки по досягненню «довгострокового і повністю дотримуваного припинення вогню». У документі також йдеться про необхідність термінового надання гуманітарної допомоги мешканцям Сектора Газа.

Заява голови Ради Безпеки з'явилася після провалу кількох спроб встановити перемир'я з часу ескалації конфлікту близько трьох тижнів тому.

Постійний представник Палестинської автономії в ООН Ріяд Мансур висловив сподівання, що заява призведе до довгострокового припинення вогню, але одночасно піддав Раду Безпеки критиці за нездатність прийняти резолюцію у зв'язку з діями Ізраїлю, які він охарактеризував як «агресію».

Посол Ізраїлю в ООН Рон Просор заявив, що Гамас випустило по Ізраїлю 2 500 ракет. Він повторив, що якби не ракетні атаки, Ізраїлю не довелося б наносити власні удари.

За його словами, в заяві, ухваленій Радою Безпеки, не згадуються конкретно Гамас, ракетні удари бойовиків або право Ізраїлю на самооборону.

Офіційні особи, в тому числі президент США Барак Обама, намагаються знайти довгострокове вирішення конфлікту.

У неділю 27 липня Барак Обама провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. У спеціальній заяві Білого дому виражається зростаюче занепокоєння у зв'язку з втратами серед цивільного населення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG