Спеціальні потреби

Ізраїль продовжує обстріл території Гази


З часу початку операції загинуло понад тисяча сімсот палестинців, більшість – цивільні особи.

30 людей загинуло внаслідок ракетного обстрілу сектора Гази ізраїльською армією. Кілька десятків поранено. Лікарні не справляються з напливом поранених, який значно збільшився в останні кілька днів. Напередодні ізраїльський прем’єр Нетаньягу пообіцяв продовжувати здійснювати тиск на Гамас навіть після завершення основної місії - знешкодження системи тунелів. Нетаньягу наголосив, що Ізраїльська армія продовжуватиме операцію, поки не буде гарантована безпека Ізраїлю. Внаслідок однієї з атак на очолювану ООН школу, загинуло принаймні десятеро осіб, 35 зазнали поранень, говорить палестинська влада.

Ізраїльські СМІ повідомляють, що всі військові ізраїльської армії залишили територію Гази. Солдати натомість будуть дислоковані в інші прикордонні місцевості, каже військове керівництво.

Ізраїль вимагає повної демілітаризації Гази, що є однією з головних умов договору про перемир’я. Гамас каже, що продовжуватиме боротьбу, поки Ізраїль не припинить семирічну блокаду Гази.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG