Спеціальні потреби

Триденне перемир`я у Газі зірвали за годину


За даними Ізраїлю, через годину після того, як набрала чинності угода про припинення вогню, палестинські бойовики атакували ізраїльських військових, двох убили.

Режим припинення вогню, оголошений у Секторі Газа, порушений. Сутички призвели до загибелі десятків людей. Ворогуючі сторони звинувачують один одного в порушенні домовленостей.

Ізраїльські військові повідомляють, що за годину після того, як набрала чинності угода про припинення вогню, досягнута за підтримки ООН та США, бойовики атакували військових, що руйнували тунель поблизу міста Рафах. Двох солдат убили.

За підозрами офіційного Тель-Авіва, бійці Хамасу використовують тунелі, щоб доправляти до Гази захоплених ізраїльських військових. Влада Ізраїлю вже оголосила про намір продовжити руйнування тунелів за межами свого оборонного периметра. Атаку палестинців вони назвали «кричущим» порушенням того, що мало бути триденним перемир'ям.

Після інциденту ізраїльське військо продовжило наступальну операцію. За даними палестинської сторони, у п’ятницю загинуло принаймні 35 людей. Хамас відновив ракетний обстріл Ізраїлю.

Кореспондент «Голосу Америки» Скотт Бобб, який зараз перебуває в Газі, повідомляє, що обидві сторони посилили свої позиції, і перспектив закінчення збройного протистояння поки не видно.

«Хамас наполягає на повному знятті блокади, перш ніж він погодиться на формальне припинення вогню. А Ізраїль вимагає демілітаризації Гази перед тим, як він зніме блокаду», - розповідає кореспондент Голосу Америки.

Білий дім звинуватив Хамас у порушенні угоди про припинення вогню. Делегація США має намір взяти участь у зустрічі ізраїльської та палестинської делегацій, що відбудеться у Каїрі.

За офіційними даними, впродовж майже місяця ізраїльсько-палестинських боїв загинуло принаймні півтори тисячі палестинців та 66 ізраїльтян.

Дивіться також : Спірна забудова номер 1

Спірна забудова номер 1
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:34 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG