Спеціальні потреби

Курди в місті Кобані чекають допомоги з іракського Курдистану


Коаліційні літаки завдають ударів ісламістам у Кобані
Коаліційні літаки завдають ударів ісламістам у Кобані

Бійці підрозділів іракських курдів, відомі як Пешмерга, прямують до Кобані, що в північному районі Сирії, щоб допомогти сирійським курдам боронити місто від сил Ісламської держави.

Курдські представники повідомили, що 80 бійців, озброєних артилерією й кулеметами, у вівторок відбули до Туреччини, щоб звідти пересікти кордон із сирією. У середу очікують прибуття ще понад 70 курдських бійців.

Міністр закордонних справ Туреччини заявив, що підрозділи Пешмерги можуть увійти в сирійське місто «в будь-який момент».

Туреччина відмовилася відряджати власні війська в Кобані, звинувачуючи сирійських курдів того міста у зв’язках із забороненою Робітничою партією Курдистану, яка понад 30 років воювала в Туреччині за культурні і політичні права курдів.

Але минулого тижня Анкара погодилася дозволити бійцям Пешмерги перейти до міста Кобані через турецьку територію.

У вівторок у місті Кабані тривали бої. Повідомляли про запеклу стрілянину і повітряні удари коаліційних сил по позиціях Ісламської держави.

Літаки коаліції також здійснюють авіарейди на цілі в сусідньому Іраку, щоб допомогти іракській армії відвоювати території в ісламістів-сунітів, які у липні та серпні захопили великі райони на півночі та заході країни.

Базована у Великобританії організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила в неділю, що у боях у Кобані загинуло понад 800 людей – майже 500 ісламістів і понад 300 курдів.

Організація вважає, що в результаті очолюваних США авіаударів загинуло ще понад 550 осіб – переважно бійців Ісламської держави.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG