Спеціальні потреби

Ірландські борги зібрали разом міністрів фінансів ЄС


Ірландські борги зібрали разом міністрів фінансів ЄС
Ірландські борги зібрали разом міністрів фінансів ЄС

Міністри фінансів країн євро-зони зустрічаються у вівторок в Брюсселі, щоб вирішити як допомогти Ірландії, яка потерпає від значного дефіциту державного бюджету. Державний борг Ірландії вже досягнув 30 відсотків загального об’єму виробництва і може зашкодити іншим країнам.

Ірландський уряд став боржником після того як врятував від краху банки, які зазнали величезних втрат на кредитуванні нерухомості.

Борги Ірландії в 10 разів перевищили граничну межу встановлену для 16 держав-учасників євро-зони, і більші ніж ті, що спричинили кризу в Греції.

Свого часу Афіни отримали 150 мільярдів євро на подолання кризи, Ірландія ж поки не зверталася по допомогу.

Тим часом кредитори, занепокоєні можливими проблемами з поверненням коштів, збільшують відсотки надаючи Ірландії нові позики. Очікується, що позики стануть дорожчими і для інших країн євро-зони, що потерпають від значних боргів - зокрема Іспанії та Португалії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG