Спеціальні потреби

Парламент Іраку повинен схвалити новий уряд


Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі.
Прем’єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі.

Іракський парламент повинен схвалити новий склад уряду, що має на меті покласти край політичному тупику у зв’язку з непереконливими результатами виборів, які відбулися в Іраку у березні.

Речник іракського парламенту сказав, що він отримав від прем’єр-міністра Нурі аль-Малікі список усіх 42 міністрів і високих урядових посадовців. Малікі «виконав свій конституційний обов’язок», – зазначив Осама аль-Нуджафі.

Законодавці відклали голосування у понеділок після нарікань деяких парламентаріїв на те, що 13 із кандидатів – це фактично люди, які «тимчасово виконують обов’язки міністрів» і погодились це робити лише до часу поки парламент схвалить постійних міністрів. Сам аль-Малікі тимчасово очолює три впливові пости у міністерствах внутрішніх справ, оборони і безпеки країни до часу поки не будуть схвалені нові кандидатури.

Деякі законодавці заявили, що вони не голосуватимуть доти поки не буде остаточно опрацьований увесь список кандидатів.

Згідно з конституцією, прем’єр-міністр повинен впродовж 30 днів сформувати новий уряд на прохання президенту Іраку Джалала Талабані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG