Спеціальні потреби

Керрі прибув до Іраку з візитом солідарності


The sun sets behind a cloud as people cool off with a walk along an ocean pier in Oceanside, California, U.S. July 5, 2018
The sun sets behind a cloud as people cool off with a walk along an ocean pier in Oceanside, California, U.S. July 5, 2018

Прем'єр-міністр Гайдер аль-Абаді зіткнувся з політичною кризою при спробі провести перестановки в кабінеті.

БАГДАД – Державний секретар США Джон Керрі в п'ятницю відвідав Ірак, щоб висловити підтримку прем'єр-міністру країни, який намагається впоратися з політичною кризою і економічними проблемами, а також відновити контроль над землями, захопленими «Ісламською державою».

Минулого тижня іракський прем'єр Гайдер аль-Абаді розбурхав політичні еліти, запропонувавши перестановки в кабінеті міністрів, покликані викорінити корупцію і замінити політиків, які давно займають посади, технократами і вченими.

Влада США побоюються, що політична криза може позначитися на зусиллях Іраку з відновлення контролю над захопленими територіями, в першу чергу над містом Мосул, який був захоплений підрозділами ІДІЛ в 2014 році.

Візит Керрі «підкреслить, що США рішуче підтримують іракський уряд перед обличчям серйозних проблем щодо безпеки, економіки і політики», пояснив в заяві офіційний представник Держдепартаменту Джон Кірбі.

За останні два тижні іракським силам, за повітряної підтримки міжнародної коаліції на чолі з США, вдалося відбити у бойовиків значну частину території, проте наступальна операція на Мосул була відкладена аж до прибуття підкріплень.

Керрі планує «закликати іракців не забувати про необхідність зосередитися на боротьбі з «Ісламською державою», поки вони займаються перестановками в кабінеті», сказав журналістам високопоставлений представник влади США.

Дивіться також: Після скандалу з офшорами ставлення США, МВФ до України стане жорсткішим - економіст Аслунд

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG