Спеціальні потреби

Пентагон провів невдалу операцію з порятунку заручників у Сирії


Батьки викраденого і пізніше вбитого американського журналіста Джеймса Фоулі
Батьки викраденого і пізніше вбитого американського журналіста Джеймса Фоулі

Радник президента Обами з національної безпеки Ліза Монако виступила в середу 20 серпня з заявою про те, що цього літа адміністрація США зробила спробу звільнення американських заручників, що перебувають в руках бойовиків «Ісламської держави».

Однак, за словами Монако, коли з’явилася можливість провести операцію, заручників не виявилося там, де вони повинні були бути, згідно наявним розвідувальними даними.

З аналогічною заявою виступив і прес-секретар Пентагону Джон Кірбі, за словами якого операція виявилася невдалою, оскільки заручники були переміщені в інше місце.

Як повідомляється, серед заручників був і пізніше убитий бойовиками Джеймс Фоулі.

Подробиці операції не розголошуються.

Відомо лише, що під час санкціонованої президентом Обамою операції мала місце перестрілка з бойовиками «Ісламської держави». В ході її один американський військовослужбовець отримав легке поранення.

Як заявив у середу президент Обама, зображена на відео розправа з Фоулі вжахнула світ. Президент підкреслив, що Сполучені Штати будуть продовжувати робити все необхідне для захисту американських громадян.

Бойовики «Ісламської держави» утримують в якості заручника ще одного американського журналіста – це Стівен Сотлофф. Згідно з твердженнями ісламістів, його доля залежатиме від реакції президента Обами на вбивство Фоулі.

У середу Пентагон провів більше авіаударів проти ісламістських бойовиків, незважаючи на погрози, що вони вб’ють також Сотлоффа.

Бойовик, який відрізав голову американському журналістові, говорив з британським акцентом. Тепер британська поліція намагається встановити його особу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG