Спеціальні потреби

Іран провів «конструктивні» переговори з МАГАТЕ


Герман Накертц
Герман Накертц
Іранські офіційні особи у п'ятницю провели переговори з представниками Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Ця зустріч стала першою після вступу на посаду обраного в червні президента Гасана Роугані.

Глава делегації МАГАТЕ Герман Накертц назвав переговори у Відні «дуже конструктивними» і повідомив, що сторони планують знову зустрітися наступного місяця.

Напередодні зустрічі у Відні, новий представник Ірану в МАГАТЕ Реза Наджафі заявив, що не варто покладати на ці переговори великих очікувань.

Основною темою переговорів стали підозри, що Іран робить кроки, спрямовані на створення ядерної зброї. МАГАТЕ хоче відновити розслідування з приводу досліджень в галузі розробки атомної бомби, які ймовірно ведуться в Ірані.

У вівторок Роугані, виступаючи на сесії Генеральної Асамблеї ООН, заявив, що Іран має право вести ядерну програму в мирних цілях.

Напередодні зустрічі у Відні відбулися двосторонні переговори між США та Іраном на найвищому за останні 30 років рівні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG