Спеціальні потреби

Клінтон: США вітають рішення Ірану про ядерні переговори


Держсекретар Гілларі Клінтон на саміті ОБСЄ в столиці Казахстану Астані
Держсекретар Гілларі Клінтон на саміті ОБСЄ в столиці Казахстану Астані

Сполучені Штати привітали рішення Ірану про відновлення переговорів про ядерну програму на зустрічі наступного тижня в Женеві.

Виступаючи в середу в Казахстані на відкритті дводенного саміту Організації з питань безпеки і співробітництва в Європі, державний секретар Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати заохочені з приводу цього рішення.

У вівторок Європейський Союз заявив, що представник Ірану з ядерних питань Саїд Джалілі матиме зустріч з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон шостого і сьомого грудня. Канцелярія пані Ештон заявила, що вона вестиме розмови від імені США, Великобританії, Франції, Китаю Росії і Німеччини.

Президент Ірану Ахмедінеджад заявив, що його країна готова вести переговори, але не піде на поступки щодо права мати свою ядерну програму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG