Спеціальні потреби

Індійська влада намагається покласти край масовим громадським протестам


У понеділок індійські офіційні особи закрили станції метрополітену в центральному районі Делі. Таким способом вони хотіли покласти край масовим протестам, що їх спричинило брутальне групове зґвалтування минулого тижня 23-річної студентки.

Поліція поставила барикади на вулицях, що ведуть до Брами Індії – воєнного меморіалу в центрі столиці – в районі якої відбуваються протести.

Прем’єр-міністр Індії Манмоган Сінг закликав до спокою і обіцяв захищати жінок, коли намагався заспокоїти обурення громадськості з приводу інциденту, який стався в Делі.

У телевізійному зверненні через понад тиждень після інциденту прем’єр-міністр запевнив країну, що «в цьому випадку буде справедливий судовий процес» і закликав індійців «утримувати мир і спокій».

Протести з приводу брутальної атаки відбувалися по всій країні протягом кількох днів. Багато протестувальників вимагали смертної кари для шістьох запідозрених осіб, які уже перебувають під арештом.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG