Спеціальні потреби

Переможці виборів у Греції формують урядову коаліцію


Після парламентських виборів у неділю Греція опинилась у ситуації політичної невизначеності. Жодна партія не отримала достатньої кількості голосів, щоб сформувати уряд.

Відповідно до оприлюднених у понеділок результатів, переможцем виборів стала консервативна партія – Нова Демократія, яка здобула близько 19% голосів виборців. Нова Демократія має три дні, щоб сформувати коаліційний уряд з іншими партіями.

Лівоцентриська партія Сиріза, яка виступала проти отримання фінансової допомоги з Євросоюзу, отримала близько 17%.

Соціалістична партія ПАСОК на виборах у неділю отримала менше 14% голосів. У 2009-му році ця партія отримали 44% голосів виборців. Прийшовши до влади, лідери ПАСОК виявили величезні борги Греції. Пізніше партія вступила в коаліцію з консерваторами, щоб прийняти заходи жорсткої економії в країні. Ці заходи призвели до скорочення робочих місць і підвищення податків. Значна частина населення країни звинувачує ПАСОК у загостренні кризи, корупції і зловживаннях владою.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG