Спеціальні потреби

Парламентські вибори у Греції


Греки взяли участь у перших загальних виборах з часу початку боргової кризи в країні.

За даними екзит-полів, дві головні в країни партії, які підтримали жорсткі заходи економії, зазнали значної поразки на парламентських виборах у Греції. Обурені економічним станом Греції, виборці, за ознаками, покарали ліву партію «ПАСОК», яка здобула 17-20 відсотків голосів і консервативну партію «Нова демократія», яка отримала 14-17 відсотків голосів.

Обидві партії, які створили коаліцію у 2009 році, кажуть, що вони закликатимуть Євросоюз, Міжнародний валютний фонд і Європейський центральний банк пом’якшити вимоги до грецького уряду, які Афіни пообіцяли виконувати в обмін на фінансову допомогу на суму понад 300 мільярдів доларів.

Одначе чимало греків звинувачують коаліцію у розпалюванні кризи своїми корумпованими діями та поганим керівництвом. Вони покладають на ці партії відповідальність за глибоку бюджетну та боргову кризу, в якій перебуває Греція.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG