Спеціальні потреби

Безробіття в Іспанії сягнуло рекордної позначки


Міністр закордонних справ Іспанії каже, що країна опинилася перед «кризою величезних масштабів». Уряд Мадрида заявив у п'ятницю, що майже чверть працездатного населення країни у даний час – безробітні. Це найгірші показники серед 17 країн Єврозони. Іспанія є четвертою за величиною економікою ЄС.

Нові дані про рівень безробіття було оприлюднено наступного дня після того, як фінансова аналітична компанія «Standard & Poor's» знизили кредитний рейтинг Іспанії на дві одиниці.

Міністр закордонних справ країни заявив в ефірі іспанського національного радіо, що нові дані щодо безробіття є жахливі як для уряду, так і для громадян країни.

Три країн Єврозони, що мають найбільші борги – Греція, Ірландія і Португалія – вже отримали мільярди доларів міжнародної допомоги, аби уникнути дефолту. Італія, третя за величиною економіка Єврозони, також переживає нові фінансові труднощі. У п'ятницю уряд країни був змушений платити вищі відсоткові ставки на свої нові запозичення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG