Спеціальні потреби

Іспанія скочується у чергову економічну кризу


Високопосадовці Іспанії стверджують, що економіка країни скочується у другу рецесію з 2009-го року. Вони не виключають можливості, що країні буде необхідна міжнародна допомога для подолання кризи.

Хоч офіційних статистичних даних поки що немає, міністр економіки Іспанії заявив, що економіка країни за останні три місяці правдоподібно скоротилася на 0,3% – так само, як і за останній квартал 2011-го року.

Хоча міністр заявив, що Іспанія обійдеться без допомоги інших європейських країн, фінансові аналітики не настільки оптимістичні. Державні позички країни підскочили у понеділок до найвищого рівня з грудня.

Процентна ставка на 10-річні облігації для уряду Іспанії перевищила 6%, трохи менше 7-відсоткового рівня, який мають уряди Греції, Ірландії та Португалії, що отримали пакети фінансової допомоги за останні два роки. Економіка Іспанії – четверта за величиною серед 17 країн Єврозони.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG