Спеціальні потреби

В Іспанії обирають новий парламент


В Іспанії обирають новий парламент
В Іспанії обирають новий парламент

На тлі економічної кризи, в Іспанії сьогодні проходять дострокові парламентські вибори, у результаті яких, як гадається, до влади прийдуть опозиційні консерватори після майже 8-річного правління соціалістів.

Проведені перед виборами соціологічні опити вказували на значну перемогу правоцентристської Народної партії Маріано Рахоя, і на обрання його новим прем’єр-міністром Іспанії.

В кінці вересня, прем'єр-міністр Хосе Луїс Сапатеро заявив про розпуск уряду країни і свою відставку у зв'язку з різким падінням популярності його Соціалістичної робітничої партії, що проводила політику запровадження жорстких заходів економії, що призвели до скорочення зарплатень, витрат на соціальні потреби та робочих місць.

Іспанія, вже вдруге протягом двох років, намагається уникнути економічного спаду. Країна переживає фінансові та боргові труднощі. Рівень безробіття становить 21,5%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG