Спеціальні потреби

Посуха є причиною вищих цін продовольства в усьому світі


Світовий банк повідомив, що посушлива погода у Сполучених Штатах і в Східній Європі є причиною вищих цін на харчові товари. Згідно з цими даними, у місяці липні ціни були на 10% вищими, причому ціни кукурудзи і соєвих бобів, які дуже важливі у сільському господарстві та харчовій індустрії, досягли рекордного рівня. Високі температури протягом літа у США і в Східній Європі залишили багато сільських господарств з набагато меншим урожаєм.

Світовий банк заявив, що індекс цін на харчові товари, який веде реєстр міжнародного ринку продовольства, вказує, що ціни у липні були на 6% вищими за минулий рік.

Від червня до липня, за повідомленням Світового банку, ціни кукурудзи і пшениці зросли на 25 відсотків, соєвих бобів на 17%. Лише ціна рису впала на 4%.

Голова Світового банку Джим Йон Кім заявив, що зростаючі ціни загрожують «здоров’ю і добробуту мільйонів людей», зокрема в Африці і на Близькому Сході.

Світовий банк також зазначив, що особливо уразливим є регіон на південь від Сахари. На 113% зросли ціни кукурудзи в Мозамбіку, а сорго в Судані і Південному Судані.

Джим Йон Кім сказав, що цього року Світовий банк призначає дев’ять мільярдів доларів на різні сільськогосподарські програми в усьому світі. Це найвища сума за останні 20 років.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG