Спеціальні потреби

Міт Ромні переміг на праймеріз у Флориді


Колишній губернатор штату Масачусетс Міт Ромні зробив впевнений крок в напрямку до своєї номінації на посаду єдиного кандидата у президенти від республіканської партії. Набравши 46 відсотків голосів Ромні переміг на праймеріз у важливому штаті Флорида, які відбулися там у вівторок. Він випередив свого найближчого конкурента Ньюта Ґінґріча на 14 відсотків. Ромні впевнено закріпився на першому місці і має найбільше шансів вибороти республіканську номінацію та позмагатися восени з Бараком Обамою за Білий Дім.

«Ми віримо, що Америка залишається країною можливостей і свободи. Ми віримо, що Америка спонукає всіх нас ставати кращими і штовхає нас вперед. На цих виборах, ми будемо боротися за Америку, яку ми любимо. Дякую вам всім. Флорида – ви найкращі», - звернувся він до своїх прихильників.

Перемога Ромні означає поразку для його основного конкурента Ньюта Ґінґріча. Він набрав лише 32 відсотки голосів, але заявив, що буде боротися до кінця.

«Ми будемо битися за кожен штат. Ми переможемо і отримаємо номінацію у серпні», - заявив він.

Два інших претенденти на номінацію Рік Санторум і Рон Пол набрали 13 і 7 відсотків відповідно. Вони передбачали свою поразку у Флориді, а тому сконцентрувалися на інших штатах, які голосуватимуть пізніше. Попри те, що попередні вибори пройшли всього лише у 4 штатах з 50, експерти кажуть, що реальні шанси перемогти мають лише 2 кандидати - Міт Ромні і Ньют Ґінґріч. Результати виборів у Флориді підтвердили думку експертів.

Перемога Ромні у Флориді значно збільшила його шанси здобути номінацію, вважає експерт з Квінепекського Університету Піт Браун.

«Це серйозна річ. Всі делегати від Флориди перейшли до Ромні. Але ще важливіше – після цієї перемоги іншим кандидатам буде важко розробити сценарій перемоги над Ромні», - каже Браун.

Хоч Ньюта Ґінґріча ще вважають реальним опонентом з шансами на перемогу, після поразки у Флориді йому буде непросто переконати донорів вкладати гроші у його виборчу кампанію. Але цей політик не раз перемагав всупереч всім прогнозам і сподівається, що ця виборча кампанія також закінчиться для нього вдало. Наступні попередні вибори відбудуться вже цієї суботи у штаті Невада.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG