Спеціальні потреби

На саміті ЄС в Брюсселі не досягнуто значного поступу щодо бюджетних витрат


Другого дня саміту лідери Європейського Союзу не зробили більшого поступу на переговорах щодо нового бюджету, який мав би помогти в подоланні економічної кризи, перед якою опинилося 27 країн цього об’єднання.

На саміті в Брюсселі залишається напруженість між багатими членськими країнами і тими, що просять більшої фінансової допомоги.

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвид Камерон , який є прихильником замороження витрат, заявив, що на саміті не досягнуто поступу в цьому питанні. Він сказав, що дипломати мусять скоротити те, що він назвав «недопустимими витратами», кажучи, що такі скорочення робляться у Великобританії і мусять бути зроблені також у решті Європейського Союзу.

Прем’єр-міністр Камерон мав у п’ятницю розмови з президентом Франції Франсуа Олландом і прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рутте.

Нинішній бюджет Європейського Союзу на 2007-2013 роки становить 1.28 трильйона доларів, а наступний стосуватиметься витрат до 2020 року.

Під впливом скептиків з Консервативної партії, Камерон є головним прихильником накладення обмежень на витрати ЄС. Його підтримують у цьому Нідерланди, Швеція і частково Німеччина.

Проте виконавчий орган ЄС – Європейська комісія – підтримує більші витрати, твердячи, що міждержавні ініціативи сприятимуть зростанню економіки і створенню більшої кількості робочих місць.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG