Спеціальні потреби

Єгипет: на Синайському півострові вбито 24 поліцейських


За повідомленням сил безпеки, бойовики вбили щонайменше 24 поліцейських на півночі Синайського півострова, де майже щодня з часу усунення військовими президента Мухамеда Мурсі від влади озброєні угруповання здійснюють напади.

У понеділок вранці, бойовики обстріляли два автобуси з поліцейськими біля міста Рафах на кордоні Сектора Газа.

Втім, представники країн Європейського Союзу зустрічаються в Женеві для обговорення кризи в Єгипті. Минулого тижня мітинги переросли в насильницькі протести у столиці Каїрі та інших містах країни.

Євросоюз переглядає свої відносини з Єгиптом, якому він постачає близько 5 мільярдів євро допомоги. Європейські дипломати тиснуть на лідерів Єгипту, щоб вони знайшли мирне врегулювання ситуації, яка склалася в країні.

У неділю у Карї було відносно спокійно після того, як командуючий єгипетськими збройними силами заявив, що армія не має наміру сидіти склавши руки перед обличчям насильства.

Генерал Абдель-Фатах ель-Сіссі заявив, що армія не планує захоплювати владу і закликав ісламістів почати політичний діалог з тимчасовим керівництвом. Як підкреслив генерал у своїй першій заяві з часу зачисток наметових таборів минулого тижня, прихильники Мурсі повинні зрозуміти, що «в Єгипті вистачить місця всім».

Щонайменше 830 людей загинули в Єгипті з середи, коли військові розігнали табори протестувальників у Каїрі. З того часу в кількох провінціях і в столиці діє надзвичайний стан.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG