Спеціальні потреби

Обама: США скасували спільні навчання з Єгиптом


Барак Обама
Барак Обама
США скасували спільні з Єгиптом великомасштабні військові навчання Bright Star, які проходили щодва роки на постійній основі. Із заявою про ситуацію в Єгипті і реакцію США на ескалацію насильства в цій країні, президент Обама виступив у штаті Массачусетс, де він перебуває у тижневій відпустці.

«Сьогодні вранці ми повідомили Єгипет про те, що спільні військові навчання скасовані», - заявив Обама. За його словами, традиційне співробітництво з Єгиптом у світлі останніх подій тривати не може.
США різко засуджують кроки єгипетського уряду і сил безпеки
Барак Обама

Президент зазначив, що США не можуть визначати майбутнє Єгипту. «Ми не займаємо чиюсь сторону», - зазначив Обама. Він також підкреслив, що з боку протиборчих сил усередині Єгипту велика спокуса звинуватити Вашингтон у підтримці прихильників Мурсі або військових.

«Нам потрібен процвітаючий Єгипет - це в наших інтересах», - сказав президент.

«США різко засуджують кроки єгипетського уряду і сил безпеки. Ми шкодуємо про насильство щодо цивільних осіб. Ми підтримуємо основні права людини, які вкрай важливі, в тому числі і право на мирне вираження протесту», - сказав президент.

Він також заявив, що США хочуть бути партнерами з Єгиптом і нагадав про багату історію дружніх відносин Вашингтона і Каїра. За словами президента, надзвичайний стан має бути скасовано, а замість цього має початися процес національного примирення.

Обама також висловив співчуття рідним і близьким загиблих в результаті зіткнень протестуючих з урядовими силами. За два дні ескалації конфлікту загинуло понад 500 осіб.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG