Спеціальні потреби

Єгипет: демонстранти продовжують протести, незважаючи на погрози їх розігнати


Прихильники відстороненого від влади президента Єгипту Мухамеда Мурсі продовжують мітинги на підтримку поновлення його на посаді, незважаючи на заяву сил безпеки країни про те, що вони готові невдовзі розігнати демонстрантів.

Протягом останніх тижнів, два розташовані у Каїрі табори стали місцем зібранння прихильників Мурсі, які виступають проти усунення його військовими Єгипту від влади 3 липня.

Посередники арабських та західних країн і деякі високопоставлені члени уряду Єгипту намагаються переконати армію утриматися від застосування сили, щоб розігнати демонстрантів, побоюючись спалаху нової хвилі кровопролиття.


Влада заявляла, що почне розганяти демонстрантів уже у понеділок, проте на світанку не було жодних ознак заходів з боку сил безпеки.

Тимчасові керівники Єгипту неодноразово попереджали, що табори протесту будуть демонтовані після мусульманського свята Ід-аль-Фітр, що завершилося в неділю.

Мітингувальники кажуть, що продовжуватимуть акції протесту до часу повернення Мурсі в президентське крісло.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG