Спеціальні потреби

Єгипетська опозиція закликає до продовження протестів


Протест у Каїрі
Протест у Каїрі

В середу в Єгипті тисячі людей вийшли на вулиці міст, але поліція унеможливила їм перегрупуватися. День раніше натовпи демонстрантів на кілька годин зайняли головну частину столиці. Поліція застосувала сльозогінний газ і била демонстрантів, щоб усунути їх з головної площі міста. Єгипетські офіційні особи заявили в середу, що протягом двох останніх днів по всій країні арештовано щонайменше 500 людей.

Молодіжний рух «Шосте квітня» використав Facebook для того, щоб закликати до продовження протестів у середу, після найбільших демонстрацій проти президента Госні Мубарака.

Міністерство внутрішніх справ Єгипту заявило в середу, що не буде дозволено провести будь-які протести і попередило, що порушників будуть переслідувати.

У вівторок натовпи демонстрантів, які кидали камінням, протягом годин займали каїрську площу Тагрір. Вони відбивали спроби поліції усунути їх звідти. Поліція застосувала сльозогінний газ і водомети.

Кілька тисяч людей демонстрували також в Александрії. Надійшли повідомлення про великі демонстрації в інших містах країни. Учасники протестів закликають до покладення краю майже 30-річному правлінню президента Госні Мубарака.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG