Спеціальні потреби

Суд у Єгипті заборонив діяльність філіалу аль-Джазіри та проісламістських телеканалів


У Єгипті суд наказав припинити свої програми чотирьом телевізійним каналам, включно з місцевим філіалом аль-Джазіри і мережею, яка належить Мусульманському братству.

Рішення адміністраційного суду включає, серед іншого, мережу Аграр-25, якою керує Мусульманське братство та про ісламістські канали аль-Кудс і аль-Ярмук.

Єгипетські органи влади звинуватили керівника філіалу аль-Джазіри Мубашера Місра в тому, що він підтримує усунутого президента Мухамеда Мурсі, якого два місяці тому відсторонили від влади збройні сили країни.

Минулого тижня три урядові міністерства оприлюднили спільну заяву, в якій сказано, що телевізійний канал розповсюджував поголоски, «викликав хвилю народного гніву» і створив загрозу національній безпеці Єгипту. Міністри також заявили, що мережа вела діяльність без належних ліцензій і дозволів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG