Спеціальні потреби

Ісламіст Морсі заявив про свою перемогу на виборах у Єгипті


Представник єгипетських ісламістів Мохамед Морсі проголосив свою перемогу на перших після повстання президентських виборах. Проте його суперник Ахмед Шафік піддав під сумнів це твердження. Тимчасом збройні сили Єгипту поширили свою владу над наступним президентом країни.

Угруповання Брати мусульмани повідомило, що, згідно з неофіційними даними, Морсі здобув біля 52 відсотків голосів на дводенних виборах, які закінчилися в неділю. Натомість Шафіка, який був останнім прем’єр-міністром країни за правління президента Госні Мубарака, підтримали 48 відсотків виборців. Брати мусульмани основують твердження про свою перемогу на результатах, що їх підрахували представники ісламістів майже на всіх виборчих дільницях в країні.

У промові в штаб-квартирі своєї виборчої кампанії Морсі заявив, що він буде лідером усіх єгиптян, і мусульман і християн, і обіцяв, що не шукатиме відплати для зведення порахунків з опонентами ісламістського угруповання.

Помічник Шафіка висловив здивування з приводу заяви Братів мусульман. Махмуд Баракех звинуватив ісламістів у тому, що вони «викрали» виборчий процес таким способом, що відмовилися зачекати до часу, коли представники виборчої комісії повідомлять про офіційні результати, що вони мають зробити до четверга. Баракех також сказав, що неофіційні дані вказують, що перед веде колишній прем’єр-міністр.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG