Спеціальні потреби

Рішення суду вводить замішання у політичний процес в Єгипті


Єгипетські судді, призначені колишнім президентом Госні Мубараком, розпустили парламент, у якому більшість мали ісламісти, і дозволили колишньому прем’єр-міністру змагатися на додатковому турі президентських виборів. Це, за всіма ознаками, викличе всенародні протести.

Рішення Верховного конституційного суду негайно осудили в четвер представники угруповання Братів мусульман, які сказали, що це дорівнює захопленню влади особами, які залишилися вірні уряду президента Мубарака, який усунуто торік у результаті народного повстання.

За повідомленням державних засобів масової інформації, тимчасові військові керівники Єгипту, які тепер мають законодавчі повноваження, заявили, що дводенне змагання між представником Братів мусульман Мохамедом Морсі та колишнім прем’єр-міністром Ахмедом Шафіком , розпочнеться, як і плановано, в суботу.

Морсі заявив у четвер, що він визнає це рішення. Проте він заявив єгипетському телебаченню, що він незадоволений з приводу рішення суду про скасування закону, прийнятого парламентом минулого місяця, який забороняє колишнім службовцям уряду Мубарака кандидувати на офіційні посади.

Щодо парламенту, то Верховний конституційний суд вирішив, що третину єгипетського парламенту обрано незаконно. Це означає, що весь парламент країни неконституційний і це вимагає проведення нових парламентських виборів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG