Спеціальні потреби

Сенатори США попереджають Єгипет про погіршення відносин


Сенатори США попереджають Єгипет про погіршення відносин
Сенатори США попереджають Єгипет про погіршення відносин

Три сенатори США попереджають про «катастрофічний розрив» відносин з Єгиптом, якщо справу 19 американців, звинувачених у незаконному зборів коштів, не буде вирішено в найближчому майбутньому.

Республіканці Джон Меккейн і Келлі Ейотт та незалежний сенатор Джосеф Ліберман заявили про загрозу припинення підтримки Єгипту з боку Конгресу США, включно з наданням країні фінансової допомоги.

Вони зазначили, що елементи в єгипетському уряді, які виступають проти відносин зі США, загострюють напруження і розпалюють антиамериканські настрої серед народу. Проте вони заявили, що в обох країнах є люди доброї волі, які наполегливо працюють, аби розв’язати цю кризу.

Єгипет каже, що 43 активістів, включно з 19 американцями, які співпрацювали з неурядовими організаціями, будуть притягнуті до судової відповідальності за звинуваченнями у незаконному фінансуванні продемократичних рухів. Один із затриманих американців є Сем Лагуд - син міністра транспорту США.

За повідомленням Державного департаменту, американці допомагали в підготовці виборів у Єгипті. У заяву зазначається, що вони не займалися збором коштів на підтримку будь-якого окремого кандидата.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG