Спеціальні потреби

Обама призначив генерала морської піхоти на найвищу військову посаду в країні


Джозеф Данфорд під час слухання у Сенаті
Джозеф Данфорд під час слухання у Сенаті

Президент Барак Обама призначив генерала морської піхоти Джозефа Данфорда на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США. Він замінить на цій посаді генерала сухопутних військ Мартіна Демпсі. Це найвищий рангом радник президента з військових питань.

Генерал Данфорд нині займає пост командувача морської піхоти, на який був призначений наприкінці минулого року. Данфорду 59 років. У 2013 і 2014 роках він очолював всі американські та міжнародні коаліційні війська в Афганістані та відповідав за виведення американських військ сил з тієї країни і передачу відповідальності за операції втримання безпеки афганським силам. Він також очолював бойову групу морських піхотинців під час вторгнення американських військ в Ірак у 2003 році.

Уродженець Бостона, став офіцером морської піхоти у 1977 році. Він буде щойно другим морським піхотинцем на посаді голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США після нині відставного генерала Пітера Пейса, який займав цей пост від 2005 до 2007 року.

Президент Обама також призначив генерала ВПС Пола Селву на пост заступника голови Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США. Селва, досвідчений пілот, нині очолює командування транспорту на базі ВПС у штаті Іллінойс.

Призначення мусить затвердити Сенат.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG