Спеціальні потреби

Таємниця успіху «Американських дівчаток»


За прогнозами експертів, цього святкового сезону американці витратять майже на 4% більше, ніж попереднього року. Це на 1% більше, ніж передбачалося раніше. Лише у вихідні за тиждень до Різдва за Григоріанським календарем американці зробили покупок на сім з половиною мільярдів доларів. Один з успішних бізнесів, які у ці дні підраховують прибутки, – компанія виробництва ляльок «Американська дівчинка».

Кейлі та її мати Ліан прийшли в крамницю, що спеціалізується на продажі ляльок, які називаються «Американська дівчинка». Кейлі вибирає собі різдвяний подарунок, який, як вона сподівається, їй куплять. Після ретельного огляду і згоди матері, дівчинка негайно веде свою нову подругу у перукарню, що зручно розташована у магазині.

Кейлі подарували її першу «Американську дівчинку» негайно після народження. З того часу її колекція постійно зростає. Тепер у неї 9 цих ляльок.

«Мені в них подобається дитяча невинність. Діти так швидко виростають. Лялька, як мені здається, дозволяє моїй доньці побути дитиною трохи довше», – каже мати Кейлі Ліан Вален-Чанг.

У цій крамниці можна знайти ляльки з різного періоду американської історії. А заодно придбати і книжку, що розповідає про кожну з них. Наприклад про Кіті Кіттредж, яка виросла у період Великої депресії. Усе ж дівчаткам більше подобаються ляльки, що схожі на них. Молодих покупців особливо зваблюють усілякі можливі аксесуари, які, звичайно ж, продаються окремо. Покупка виливається батькам у добру копійчину. Лише лялька коштує 100 доларів, плюс дорогі дрібнички. Але покупці не нарікають.

Валері Тріп написала більше 300 книжок зі серії «Американська дівчинка». Письменниця каже, що любить писати для восьмирічних, тому що у цьому віці майже всі уже читають самостійно, без допомоги дорослих:

«Уміння входити у чиюсь ситуацію є корисною життєвою навичкою. Якщо ви можете прочитати про когось, хто жив в інший період, і зрозуміти їх проблеми, чи це не є чудовим способом навчання?».

Виглядає, що компанія «Маттел», яка також виробляє Барбі, втратить покупця Кейлі, але турбуватися за них не варто. Торік прибутки компанії з продажу тільки «Американських дівчаток» зросли на 5%.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG