Спеціальні потреби

Державний департамент США оприлюднив заяву з приводу Міжнародного дня демократії


У Міжнародний день демократії ми пам’ятаємо, що свобода і демократія залишаються найбільшими гарантіями миру, безпеки і процвітання у всьому світі.

Все більше й більше людей у всьому світі сьогодні закликають до представницького правління, яке закорінене у волі народу. Ціле покоління молодих людей користується новими технологіями, щоб новими способами виступити проти репресій і вимагати відповідальності від своїх урядів.

Жінки, інваліди, ЛГБТ-особи й усунуті на маргінес верстви населення у все більшій мірі користуються своїми правами на участь в політичному процесі, і громадянське суспільство, як і раніше, є каталізатором соціальних, політичних і економічних змін.

У той же час деякі перехідні демократії зазнали невдачі в боротьбі за новий політичний напрямок. Репресивні режими, загрожені закликами до відкритої і підзвітної системи правління, придушують свободу слова, змушують до мовчання голоси опозиції, розбазарюють державні ресурси, а також вдаються до довільної тактики і санкціонованої жорстокості.

Це зовсім не означає, що демократія відступає. Швидше за все, ці події є реакцією на посилення голосу людей з кожної нації, що вимагають прозорості та громадянської інклюзивності. Наше послання, як і раніше, таке, що коли уряди порушують основні права свого народу та ігнорують заклики до відповідальності, то за цим іде не контроль і порядок, а нестабільність і насильство.

Насильство і пригнічення, які загрожують одній нації, загрожують кожної нації. Сполучені Штати продовжуватимуть надавати підтримку розвитку демократичних, правозахисних інститутів через наше лідерство в співтоваристві демократій, наші зусилля в рамках партнерства відкритого уряду, разом із продовженням наших дипломатичних відносин.

У час, коли ми відзначаємо Міжнародний день демократії, ми підтверджуємо нашу відданість справі захисту прав людини і громадянських свобод і заохочення ефективних і відповідальних інститутів по всьому світу.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG