Спеціальні потреби

Законодавці США стримано зареагували на промову Обами про боротьбу з ІДІЛ


Запропонована президентом Обамою стратегія для подолання екстремістів угруповання Ісламська держава в Іраку та Сирії викликала неоднакову реакцію серед американських законодавців.

Спікер Палати представників Джон Бейнер оприлюднив заяву на промову президента, кажучи, що Обама врешті розпочав робити щось, беручи до уваги те, що «знищнення терористичної загрози вимагає рішучих дій». Але Бейнер додав, що «промова – це не те саме, що стратегія» і що залишаються питання про наміри президента.

Голова комітету із зовнішніх відносин Палати представників, республіканець Ед Ройс сказав, що треба ще побачити, чи адміністрація «після довгої відстрочки і заперечень, опрацює те, що потрібне для знищення Ісламської держави Іраку та Леванту.

Член Палати представників демократ Еліот Енґел з Нью-Йорка у розмові з «Голосом Америки» сказав, що він рішуче підтримує план президента Обами, додаючи, що це лише початок.

А сенатор-демократ з Аляски Марк Бегич сказав, що Конгрес мусить схвалити будь-яку військову кампанію, що виходить поза нинішню операцію повітряних ударів проти екстремістів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG