Спеціальні потреби

Клінтон переконує індусів відмовитись від іранської нафти


Якщо Індія не пристане до ембарго проти Тегерана, США будуть вимушені накласти жорсткі санкції на свого найбільшого союзника в Азії.

Державний секретар США Гілларі Клінтон перебуває у столиці Індії Нью-Делі, де має зустрітись із верхівкою країни. Клінтон прагне переконати керівництво Індії, яка потерпає від нестачі енергоресурсів, і надалі відмовлятись від іранської нафти.

Як повідомляє видання «Washington Post», візит Клінтон до Нью-Делі збігся в часі із перебуванням у столиці Індії іранської делегації.

Раніше США та Європа наклали на Тегеран санкції з метою завадити Ірану розвивати його військову ядерну програму.

Індія не підтримує запроваджені країнами Заходу санкції і має на меті розширити торгівлю із Іраном. На даний момент іранська нафта становить 12% всього імпорту нафти до Індії.

Тим не менше, під час перебування в Індії, Клінтон відзначила прагнення Індії зменшити обсяги імпорту з Ірану.

«Ми цінуємо те, що зроблено Індією і прагнемо зберегти тиск на Іран, тож будь-які зусилля Індії та інших країн в цьому напрямку можуть допомогти досягненню цієї мети», – заявила Клінтон.

Починаючи з 28-го червня, США запровадять санкції проти іноземних компаній та банків, які купують нафту в Ірану. Європейський Союз погодився запровадити повне ембарго на нафтові угоди з Тегераном, починаючи з 1-го липня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG