Спеціальні потреби

Фонд Клінтона отримав мільйни доларів на боротьбу з голодом у світі


Клінтону дали грошей на боротьбу з голодом
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
Direct link

Клінтону дали грошей на боротьбу з голодом

У Нью Йорку завершилась щорічна конференція фонду «Глобальна ініціатива Клінтона». Харчова безпека була головною темою цьогорічних обговорень. Піч час триденних зустрічей було зібрано мільйони доларів, які будуть скеровані на боротьбу з бідністю та хворобами у різних куточках світу.

Стрімке зростання кількості населення планети було однією з ключових тем зустрічей делегатів конференції. Джудіт Родін, президент Фонду Рокфеллера, підкреслює важливість питання харчової безпеки:

«Беручи до уваги той факт, що настелення планети зросте на два мільярди, у наступні 90 років, ми потребуватимемо у два з половиною рази більше харчів, ніж було спожито за минулі вісім тисяч років».

«Ми повинні прийняти закони, які б заохотили розвиток сільського господарства, та допомогли позбутися бюрократичних механізмів, тому що саме бюрократія гальмує будь-який розвиток».
Мохамед Мурсі
Щоб нагодувати населення планети, людство повинно віднайти нові способи виробництва харчів, кажуть експерти. Перший віце-президент Світового Фонду дикої природи Джейсонн Клей каже, що сьогодні по всьому світу третина продуктів харчування іде у смітник:

«А це має негативний вплив на водні запаси, збільшує парниковий ефект, призводить до ерозії ґрунту. І всі ці проблеми лише накопичуються».

Міністр сільського господарства Нігерії Акінвумі Адесіна каже, що його уряд більше не продає насіння чи добрива. За його словами, коли уряд був задіяний у цьому бізнесі, корупція була хронічною проблемою:

«У добрива раптово виростали ноги та руки та товари просто зникали у бідних фермерів і опинялись у руках багатіїв».

Господар конференції, колишній президент США Білл Клінтон, запросив на зустрічі нового президента Єгипту Мохамеда Мурсі для обговорення питання демократизації його країни. Під час зустрічі Мурсі торкнувся і питання харчової промисловості Єгипту:

«Ми повинні прийняти закони, які б заохотили розвиток сільського господарства, та допомогли позбутися бюрократичних механізмів, тому що саме бюрократія гальмує будь-який розвиток».

На завершення конференції Клінтон представив делегатам Чен Лі – жінку, яку під час його відвідин китайського села ще на посаді президента США, сховали через небажання, щоб американський президент побачив інваліда. Чен Лі не втратила присутності духу, пізніше жінка одружилась, а згодом стала поборницею прав інвалідів Китаю. З Клінтоном вона зустрілась набагато пізніше.

«Це був один з найбільш потужних життєствердних моментів, які я колись переживав. Коли у вас негаразди, пам’ятайте – поки вас сусіди не залишили у власному ліжку, тому що вони вважають, що бути інвалідом – неприйнятно, справжніх проблем у вас нема», – зазначив
Клінтон.

Протягом восьми років роботи Фонд зібрав десятки мільярдів доларів пожертв, які допомогли близько 400 мільйонам людей у всьому світі.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG