Спеціальні потреби

Гілларі Клінтон і Кофі Аннан обмірковують становище в Сирії


Державний секретар США Гілларі Клінтон веде розмови на тему Сирії з посланником ООН і Ліги арбських держав Кофі Аннаном, який остеріг, що коли ситуація там не зміниться, країні загрожує громадянська війна.

Наради відбуваються у Вашингтоні наступного дня після того, як Організація Об’єднаних Націй повідомила, що обстріляно її спостерігачів і не дозволено їм оглянути місце масового вбивства в центральній провінції Гама. Сирійські активісти твердять, що в селах Маарзаф та Кубеїр було вбито щонайменше 78 людей, у тому числі жінок і дітей.

Мирний план, який досягнуто у квітні за посередництвом Кофі Аннана, не був запроваджений в життя. У четвер Аннан застеріг від ситуації, коли «масові вбивства стануть частиною щоденної дійсності у Сирії».

Він закликав Раду Безпеки ООН, у якій немає згоди, і решту міжнародної громадськості до єдності та негайних дій для посилення тиску, зокрема на уряд президента Башара аль-Асада.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG