Спеціальні потреби

У Китаї завершився суд у справі Гу Кайлай


У Китаї завершився суд над дружиною колишнього впливого китайського політика Бо Сілая, яку звинувачують у вбивстві британського бізнесмена. Процес, який розпочався сьогодні, закінчився всього через кілька годин після того, як Гу Кайлай заявила, що не оскаржує звинувачення, висунуті проти неї.

Офіційний представник суду заявив, що дату оголошення вироку повідомлять пізніше. Судовий процес над Гу Кайлай проходив під посиленою охороною у місті Хефей на сході Китаю.

Гу Кайлай та її помічника Чжан Сяоцзюня звинувачують у тому, що у листопаді 2011 року вони отруїли британського бізнесмена Ніла Гейвуда у місті Чунцин, де Бо Сілай був лідером китайської Компартії. Офіційні особи кажуть, що Гу можливо посварилася з Гейвудом через фінансові інтереси і, що вона думала, що він погрожував її сину.

Якщо обвинувачену визнають винною, її загрожує смертна кара. Проте покарання можуть пом’якшити після того, як чиновники зазначили, що Гу співпрацює з прокурорами в цій справі, яка вже поклала край кар’єрі її чоловіка, якого вважали новою зіркою, яка сходить на китайському політичному обрії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG