Спеціальні потреби

Китай покарає захисників довкілля за проведення акції протесту


Китайська влада погрожує суворо покарати організаторів дводенних акцій протесту проти будівництва металургійного комбінату в місті Шіфанг.

За повідомленнями високопосадовців, у понеділок акція протесту переросла в заворушення, коли кілька тисяч демонстрантів зіткнулися з поліцією біля урядової будівлі у місті Шіфанг. У відповідь поліцейські застосували сльозогінний газ. На фотографіях, які потрапили в Інтернет, видно, як правоохоронці б'ють демонстрантів. За заявами влади, 13 осіб отримали травми.

У вівторок поліція Шіфанга вимагала, щоб організатори демонстрацій добровільно здалися владі. Поліцейські вимагають, аби люди, які використовують Інтернет та СМС-повідомлення для організації «незаконних протестів» негайно припинили свою діяльність.

У понеділок уряд Шіфанга заявив, що припиняє будівництво заводу з виробництва молібдену і міді, який, на думку мешканців, може завдати величезної шкоди екології.

Подібні локальні протести відбуваються в Китаї все частіше. Місцева влада намагається знайти баланс між динамічним розвитком міських територій і зростаючим обуренням громадськості у зв'язку із загрозами навколишньому середовищу.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG