Спеціальні потреби

Від землетрусу в Китаї загинуло 43 людей


Китайські державні засоби масової інформації повідомили про ряд землетрусів у південно-західному районі країни, в результаті яких щонайменше 43 особи загинули і десятки отримали поранення.

За повідомленням офіційного агентства Сіньхуа, землетрус силою у 5.7 бала і кілька додаткових поштовхів землі сталися в п’ятницю в провінціях Юньнань і Гуйчжоу, в яких, за всіма ознаками, були найбільші збитки. Приблизно 40 тисяч будинків були пошкоджені. Зареєстровано щонайменше 16 додаткових поштовхів землі.

У телевізійних повідомленнях показано, як сотні людей зібралися на вулицях міста Ілян, на яких лежать цегли і каміння. Це місто зазнало найбільших збитків. Офіційні особи кажуть, що до провінції Юньнань надіслано екстрену допомогу і з району стихійного лиха евакуйовано понад 100 тисяч людей.

За повідомленням Геологічної служби США, сила землетрусу в Китаї досягла 5.6 бала за шкалою Ріхтера та що його епіцентр бува на глибині 10 кілометрів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG