Спеціальні потреби

В Афганістані загинув британський солдат, якого застрелив афганський «союзник»


Представники британських збройних сил заявили, що один із їх військовослужбовців загинув в Афганістані в результаті атаки афганського солдата.

Міністерство оборони Великобританії заявило у вівторок, що нападник відкрив вогонь по військовослужбовцях міжнародного контингенту на базі у південній провінції Гельманд. Місцеві посадовці кажуть що в атаці поранення отримало кілька інших британських солдатів.

Командування сил НАТО в Афганістані заявило, що вбивство в понеділок – це найновіший інцидент, під час якого афганський «союзник» заатакував коаліційних солдатів.

Кількість таких атак в Афганістані збільшується останнім часом. У 2012 році від них загинуло там понад 60 військовослужбовців.

Атака в понеділок сталася в час, коли президент Афганістану Гамід Карзай готувався до переговрів у Вашингтоні з президентом Бараком Обамою на тему довгострокової угоди між обома країнами в питанні безпеки.

Справа безпеки в Афганістані викликає занепокоєння з боку США і міжнародних сил у час, коли вони скорочують кількість своїх військ у тій країні. Більшість військ НАТО залишать Афганістан до 2014 року Деякі американські війська мають залишитися там довше, але подробиці угоди в цій справі ще не опрацьовані.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG