Спеціальні потреби

Олександр Лукашенко може стати невиїзним


Президент Білорусі Олександр Лукашенко може стати небажаним гостем у Європі
Президент Білорусі Олександр Лукашенко може стати небажаним гостем у Європі

Європейський Союз розглядає пропозицію відмовити у видачі візи на в'їзд до країн єврозони білоруським урядовцям, включно з президентом країни Олександром Лукашенком. Причиною цього може стати жорстоке придушення протестів після президентських виборів у грудні 2010-го року.

Про це повідомила німецька газета «Sueddeutsche Zeitung». Посилаючись на джерела в уряді, видання пише, що канцлер Німеччини Ангела Меркель – одна з прихильників введення заборони на подорожі білоруських чиновників до 27 країн-членів ЄС.

ЄС вже запроваджував подібні кроки проти білоруської влади, але два роки тому заборона була знята. Очікується, що міністри закордонних справ країн ЄС обговорять можливі санкції проти Білорусі на зустрічі цього місяця.

Міжнародні спостерігачі та лідери західних країн виступили із критикою білоруської влади за жорстокі репресії проти опозиції та її прихильників. Одразу після закриття виборчих дільниць тисячі людей вийшли на вулиці Мінська із протестами проти фальсифікації результатів виборів, у результаті яких Олександр Лукашенко у четвертий раз став президентом Білорусі. У відповідь сотні людей були затримані, включно із опозиційними лідерами та журналістами.

У понеділок у Білорусі один із п'яти затриманих опозиційних лідерів був звільнений. А десятки журналістів все ще перебувають в ув'язненні. Також Білорусь критикують за закриття офісу Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Офіс було закрито після критики ОБСЄ проведення виборів.


  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG